Samenwerken aan veiligheid

Leden

Veilig werken op hoogte – daar maken de leden van het Platform Preventie Valgevaar zich sterk voor. De leden zijn:

ArboTechniek is het samenwerkingsverband van sociale partners in de installatie- en isolatietechniek op het gebied van veilig en gezond werken. ArboTechniek wordt uitgevoerd door het ontwikkelingsfonds Wij Techniek.

VEBIDAK is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. De lid-bedrijven vertegenwoordigen ruim 70% van de totale omzet binnen de branche.

SBD is het kennisinstituut voorde dakenbranche inzake arbeidsomstandigheden- en arbeidsmarktbeleid. Als paritaire organisatie is SBD opgericht door werkgevers- én werknemersorganisaties.

Schoonmakend nederland

www.schoonmakendnederland.nl

Schoonmakend Nederland, voorheen OSB, is al 40 jaar de brancheorganisatie voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. De vereniging komt op voor de belangen van leden, verbindt en ondersteunt hen bij hun gezamenlijke en individuele uitdagingen.

Gebouwschil nederland

www.gebouwschilnederland.nl

De vereniging Gebouwschil Nederland is dé ondernemersorganisatie voor alle ondernemers in de (hellende)dak- en gevelbranche. De vereniging biedt advies en ondersteuning op juridisch, technisch en bedrijfskundig gebied, en behartigt de belangen van haar leden -kleine en middelgrote bedrijven - op zowel de sociaal economische belangen als de technische aspecten van het vak.

Kenniscentrum glas

www.kenniscentrumglas.nl

Kenniscentrum Glas is dé dienstverlener voor bedrijven in de glasbranche en aanverwante bedrijven.  Ook bouw- en aannemingsbedrijven, timmerfabrieken, constructeurs, gevelbouwers, architecten, handhavers/gemeenten etc. maken gebruik van de gespecialiseerde kennis die Kenniscentrum Glas heeft opgebouwd.

OnderhoudNL is de ondernemersorganisatie die zich inzet voor een betere positie van schilders, glaszetters en bedrijven in het vastgoedonderhoud. Samen zorgen we voor een veilige manier van werken.

De VSB is de branchevereniging van steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven. De breed georiënteerdeachterban van de VSB streeft één gemeenschappelijk doel na: het bieden van een veilige werkplek op hoogte.

De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Schoorsteenvegen is een veelzijdig, ambachtelijk vak. Onze leden zijn gediplomeerd en weten alles van veilig en verantwoord stoken.

Romazo is de branchevereniging voor de rolluiken, markiezen en zonweringbedrijven in Nederland. De bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten, leveren zonweringen, rolluiken en raamdecoratie. Daarnaast kent ieder bedrijf een eigen specialisatie. De leden van Romazo dragen kwaliteit hoog in het vaandel: Romazo voor zekerheid wordt dan ook door alle Romazo bedrijven onderschreven.

Iedere dag zettenveiligheidsprofessionals zich in om de werkvloer in Nederland nog veiliger te maken. Onder hen zijn veiligheidskundigen, preventiemedewerkers, inspecteurs en beleidsmakers. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)ondersteunt hen door kennis op het gebied van veilig werken te ontwikkelen én te delen.

De Vereniging Verticaal Transport(VVT) is de brancheorganisatie voor bedrijven werkzaam in het verticaaltransport. Verticaal transport staat voor hijsen, heffen en werken met een hoogwerker. De VVT is een organisatie die actief werk maakt van veilig en vakbekwaam werken en van de belangen van haar leden bij diverse relevante overheden.